In de meeste luizenshampoo zitten allerlei chemicaliën die de luizen, neten en luizeneitjes doden. De concentraties in de luizenshampoo zijn vaak niet echt groot, dus geen gevaar voor de volksgezondheid zeggen ze dan, echter wil je je kinderen liever toch niet in aanraking laten komen met dat spul.

Dit is ook één van de belangrijkste redenen dat men tegenwoordig liever een elektronische luizenkam gebruikt, daar komen geen chemicaliën aan te pas.

Medicinale anti-hoofdluismiddelen zijn simpelweg giftig. Ze bevatten pesticiden (bestrijdingsmiddelen) die ook worden gebruikt in de landbouw. Je zou het bijna niet geloven maar toch is het zo.

Onder medicinale anti-hoofdluismiddelen verstaan we over het algemeen: middelen tegen hoofdluis die als medicijn geregistreerd zijn. Ze bevatten een chemische pesticide; vooral synthetische pyrethrines en malathion. In Nederland gaat het om de volgende middelen:

 1. Middelen met malathion moeten op het droge haar worden aangebracht en 12 uur blijven zitten. Kinderen onder de 6 maanden mogen het middel niet gebruiken, kinderen onder de 6 jaar alleen onder medisch toezicht. Gek genoeg, als je dat leest dan denkt de gemiddelde mens toch: misschien maar een ander middel proberen? De producten luizenshampoo waarin dit in zit verwerkt zijn:
  • Prioderm Lotion
  • Noury.
 2. Middelen met permethrine moeten na het wassen op het vochtige haar worden aangebracht en 15 minuten blijven zitten. De producten luizenshampoo waarin dit in zit verwerkt zijn:
  • Loxazo
 3. Middelen met een combinatie van bioalletrine en piperonylbutoxide moeten op het vochtige haar gesprayd worden en 30 minuten blijven zitten. Men mag niet sprayen in de buurt van kinderen jonger dan 2 jaar. Klinkt ook al niet echt gezond. De producten luizenshampoo waarin dit in zit verwerkt zijn:
  • Para-Speciaal

Men verwacht natuurlijk geen bijwerkingen maar dit kan altijd gebeuren bij overmatig gebruik en/of gevoeligheid voor elk van deze stoffen.

Het is daarom aan te raden om biologische luizenshampoo te gebruiken waarin géén pesticiden zijn verwerkt. De luizenshampoo die biologisch is, is Millium Preventief. Millium preventief bevat natuurlijke / biologische werkzame stoffen. Hier vindt je meer informatie over Millium Preventief.

Wil je Millium Preventief eens proberen? Ga voor die goede Millium Preventief aanbieding!

Millium Preventief Shampoo bestellen / kopen
Onze topselectie bij de volgende online winkels:
Online ShopPrijs
Drogisterij.net€11,99
Dokteronline.com€8,95
DeOnlineDrogist.nl€9,95